Hemma
END

5 - 1 i slutrundan avgjorde för KAIS Mora

31 januari 2021 14:03

Det var en märklig match där lagen dominerade var sin period och den sista, som var spelmässigt jämn, vanns av KAIS Mora med 5 - 1. Nyförvärvet Corin Rüttimann stod för ett mål och en assist vilket lovar gott inför de kommande matcherna och slutspelet.

Mora ägde den första perioden. De kom ut med bra energi, riktigt snabba fötter och skapade direkt flera målchanser. Efter 6.23 tog de ledningen genom Lina Svarfvar efter aningen generöst försvarsspel av Endre.

Efter ledningsmålet surrade hemmalaget som ilskna bålgetingar kring Endres kasse och Thea Ekholt blev tvungen att göra flera avancerade räddningar för att förhindra ytterligare baklängesmål.

Allt eftersom jämnade Endre ut spelet, men Mora kunde ändå öka på sin ledning genom ett långskott där Ekholt var helt skymd av en Moraforward. 2 - 0 efter den första perioden speglade matchen väl.

Den andra perioden var ungefär som den första, men tvärtom. Det var Endre som vann nästan alla dueller och satte bra fart på bollen. Efter 3.57 reducerade Linnea Wallgren till 2 - 1. Som så ofta förr stod hon framför mål och kunde raka in en retur från nära håll.

Drygt sju minuter senare kvitterade Endre genom Corin Rüttimann. Hon assisterades, vackert, av Tove Sandelin, vars passning öppnade upp "hela banan" för schweiziskan.

Endre hade sedan flera chanser att ta ledningen, men Moras målvakt stod för ett gäng fina räddningar.

Den sista perioden var märklig. Spelmässigt var den jämn och det var mer kamp än skönspel, men Mora vann den med hela 5 - 1 och därmed matchen med 7 - 3.

Skyttedrottningen Moa Gustafsson gjorde 3 - 2 och sedan kunde Mora, enkelt, utöka till 4 - 2. Anna Jakobsson reducerade till 4 - 3 på volley, framspelad av Rüttimann. Ett samarbete som vi ju sett förr....

Endre kom dock inte närmare. När de forcerade så straffade Mora dem. Mora vann, rättvist, men segersiffrorna avspeglade inte matchen. Den var betydligt jämnare än så.

KAIS MORA - ENDRE 7 - 3 (2 - 0) (0 - 2) (5 - 1)

Målskyttar: Jakobsson, Rüttimann, Wallgren