Hemma
Borta
Warberg
WIC

Endre vände underläge till seger i den tredje perioden

10 februari 2019 16:00

Endre tog åttonde raka segern när laget vände underläge efter två perioder hemma mot Warberg IC. Stephanie Boberg, som gjorde fyra mål och en assist, samt målvakten Thea Ekholt var tungan på vågen som gjorde att matchen till sist vägde över till Endres fördel.

Publiken hann knappt bänka sig innan bortalaget Warberg tog ledningen. Endre missade i markeringsspelet och Thea Ekholt lämnades utan möjligheter att göra något åt målet. Resten av perioden präglades av öppet spel där bortalaget kändes hetare. De var först in i nästan alla dueller och skapade många öppna chanser. Ingen hade kunnat protestera om Warberg gjort ytterligare ett eller två mål, men perioden slutade 0 – 1.

Efter 4.54 gjorde Warberg 0 – 2 efter en kontring och då såg det ganska mörkt ut för Endre. Stephanie Boberg gav dock laget hopp när hon reducerade efter 7.09. Perioden som helhet var aningen hafsig och det var mest bra målvaktsspel som gjorde att det inte blev fler mål. Precis som den första ronden så gick den andra på poäng till bortalaget Warberg.

Drygt tre minuter in i den tredje perioden fick Endre ett frislag i offensiv zon. Elin Roos passade, vaket, fram Stephanie Boberg till hennes andra mål när hemmalaget var helt oförberedda på att spelet var igång. Efter 6.04 fick publiken se Ellen Bäckstedt ”flossa” efter att hon gjort 3 – 2. I sedvanlig stil eldade hon på hela bytet och fick utdelning för sitt grovjobb efter att ha avlossat ett direktskott på en fin passning av Boberg.

Warberg gav dock inte upp. Laget skapade många heta chanser och tvingade Thea Ekholt att göra den ena fenomenala räddningen efter den andra. Thea var lysande matchen igenom och det kan ha varit hennes bästa insats (så här långt) i Endretröjan. Med drygt två minuter kvar att spela blev hon dock tvungen att kapitulera när Warberg kontrade efter ett mindre lyckat uppspel från Endre.

Bortalaget fick dock bara glädjas åt kvitteringen i drygt 20 sekunder. Då slog Boberg till för tredje gången, Bäckstedt assisterade. Sedan chansade Warberg och tog ut målvakten, vilket ledde till att Sara Steen kunde hänga in 5 – 3 i öppet mål. Thea Ekholt stod för utkastet och blev noterad för en assist. Målhungern var inte slut för Boberg som med ytterligare ett välplacerat skott gjorde sitt fjärde mål för dagen med drygt 30 sekunder kvar att spela. Slutresultatet skrevs alltså till 6 - 3.

I de två första perioderna spelade inte Endre bra, men i den tredje visade laget styrka när de samlade ihop sig och avgjorde matchen. Redan om en vecka, söndag den 17/2 klockan 13.00, spelas nästa hemmamatch. Då besöker Sirius ICA Maxi Arena.

Målskyttar Endre:

Boberg 4, Bäckstedt, Steen