END

En poäng efter sen kvittering borta mot Täby

29 oktober 2017 10:23
SSL

Lördagens toppmatch borta mot Täby blev en sevärd och underhållande match, där Endre låg under med 6-4 med bara minuter kvar, men lyckades reducera och kvittera för att ta matchen till övertid. Väl i förlängningen gjorde Täby mål och fick ta med sig bonuspoängen från denna match.

Endre kunde ta ledningen tidigt efter att Sara Steen gjort mål på en kontring, och den ledningen kunde bortalaget hålla intakt till första pausvilan. I en betydligt mer målrik andraperiod följdes lagen åt målmässigt, och efter 4 mål på 3 minuter i slutet av perioden lyckades Täby skaffa sig en ledning, 5-4, till den tredje perioden.

Sista perioden började tungt för Endre, när hemmalaget kunde göra 6-4 efter bara drygt 2 minuter inför 266 personer i Tibblehallen. Tiden gick och det dröjde ända till 16:49 innan Steen kunde göra sitt tredje mål för matchen och reducera till 6-5. Endre tryckte på och jagade en kvittering, och med bara 7 (!) sekunder kvar lyckades Anna Moberg trycka in en boll från nära håll, och tog matchen till förlängning. Väl i förlängning drabbades Endre av en utvisning, och Täby utnyttjade spelet i numerärt överläge och tog med sig extrapoängen ifrån denna match.

"I stora delar gör vi en väldigt bra match, och denna poäng känns vunnen. Vi spelar strukturerat i försvaret, och har en bra kvalitet med boll. Det som vi kan förbättra från denna match är våra avslut" säger huvudtränare Alexander Brinkmann till IBnytt.se.

Nästa hemmamatch är om 2 veckor när vi, efter ett landslagsuppehåll, spelar mot KAIS Mora på hemmaplan söndagen den 12/11 klockan 13:00. Ni köper biljetter som vanligt på endreif.se/biljetter.