Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Hemma
Endre
END
Borta
Rönnby
RÖN

Stark insats gav tre poäng mot Rönnby

29 januari 2021 21:09
SSL

Endre och Rönnby bjöd på en härlig, tuff, fight. Endre vann, rättvist, med 8 - 4, men Rönnby arbetade stentufft hela matchen och kommer att vara en tuff nöt att knäcka för alla lag framöver. Noterbart är att "nyförvärvet" Corin Rüttimann gjorde två mål och att Ellen Bäckstedt fortsatte sin svit med att göra poäng i varje match den här säsongen. Hon svarade för ett mål och fyra assist.


Endre vann den första perioden med 4 - 1. Rönnby inledde mycket piggt och ägde de två första minuterna, men sedan åt sig Endre in i matchen med besked. Även om Rönnby skapade många lägen hade de svårt att få bollen på mål och när de lyckades träffa mål stod Frida Görtz i vägen.

Terese Ahlqvist gjorde 1 - 0, snyggt framspelad av Heed-Arvidsson, cred också till Erika Nilsson som jobbade stenhårt för att gräva fram bollen ur offensivt hörn. Corin Rüttimann, som spelade första matchen från start i sin comeback i Endre, gjorde 2 - 0, läckert framspelad av Elin Gabrielsson.

Rönnby reducerade till 2 - 1 i powerplay, men betalt och kvitterat var det ett par minuter senare då Rönnby drabbades av en utvisning och Anna Jakobsson satte dit 3 - 1 från nära håll, framspelad av Ellen Bäckstedt. Ellens svit med poäng i varje match den här säsongen fortsatte alltså. I slutet av perioden kontrade Karen Farnes och Erika Nilsson. Erika satte dit 4 - 1 på hockeymanér.

Den andra perioden var mycket rolig att titta på. Det var "smågrinigt", tight och tuff kamp över hela banan. Spelmässigt var perioden jämn, men Endre vann den med 2 - 1.

Efter drygt tre minuter serverade Ellen Bäckstedt en perfekt passning till Corin Rüttimann och hon sköt direkt, helt otagbart för Rönnbys målvakt. Det var Endres andra mål på lika många powerplay, 5 - 1.

I mitten av perioden reducerade Linnea Hammar till 5 - 2 efter ett flygande anfall och sedan kunde Elin Roos kontra in 6 - 2, framspelad av Bäckstedt som gjorde sin tredje assist för kvällen. Den sista perioden slutade 2 - 2, men Endre vann matchen med 8 - 4.

Rönnby gjorde ett tappert försök att hämta in underläget och arbetade stenhårt hela slutperioden. Skyttedrottningen Jonna Sjöberg reducerade till 6 - 3, men närmare kom aldrig Rönnby. Elin Roos gjorde sitt andra mål efter att Ellen Bäckstedt pressat Rönnbys backar högt och vunnit bollen.

Ellen fick också göra ett mål till sina fyra assist. Anna Jakobsson spelade, osjälviskt, fram henne och hon kunde raka in 8 - 4 i slutet av matchen.

Det var en härlig fysisk fight av två bra lag. Endre vann dock helt rättvist. Laget gjorde en ny, stark, insats och har oerhört många matchvinnare. De står inte och faller med enskilda spelare eller bara en femma - alla kan producera!

ENDRE - RÖNNBY 8 - 4 (4 - 1) (2 - 1) (2 - 2)

Målskyttar: Rüttimann 2, Roos 2, Ahlqvist, Bäckstedt, Jakobsson, Nilsson