Söndag
15 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Söndag
19 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Måndag
27 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match

Historik

 

Endre Idrottsförening bildades 1906 utav några herrar i bygden. Det skulle ”sparkes boll” och ”kastes spjut”, men även andra idrotter skulle utövas. Vid ett sammanträdande 24 februari 1906 skapades en ändamålsparagraf för förening;
”§ 1. Endre Idrottsförening har till ändamål att under sommarmånaderna i fria naturen genom idrottsöfningar och folklekar stärka kärleken till fosterbygden, utväckla kroppskrafterna, utbilda ungdomen till beslutsamhet och kraft samt motarbeta pjoskig förfining och osvensk vekhet.”

Andra stadgar som gjordes 1906 behandlade för vem och hur föreningen skulle fungera:
”§ 2. Föreningens öfningar böra fortgå under månaderna Maj, Juni, Juli, Augusti och September från kl. 2 till 9 efm. å af styrelsen anvisad plats.
§ 3. Till medlem kan antagas hvarje i Endre boende välfrejdad man eller kvinna. Ansökan om inträde i föreningen sker hos dess styrelse.
§6. Medlem åligger:
1) att under vistelsen på föreningens öfningsplats iakttaka ett anständigt uppförande.
2) att ej i tal eller svar vara otidig.
3) att ej uppträda berusad eller föranleda till störande uppträdanden.
4) att efter tillsägelse af endera styrelseledamot sig från platsen aflägsna.
5) att till kassören beslutad afgift i behörig tid erlägga.”

Endre IF tuffade på och föreningen var bland annat framgångsrik inom bordtennis. Endre IF blev endast vilande under några år på 1990-talet för att sedan väckas till liv genom en för Endre IF ny sport, -innebandy!
Det var på våren 1996 som några tjejer i klass 6 i Endre skola ville delta i Påskcupen i innebandy. Det gick jättebra för laget, så bra att man tog sig till final och på så sätt fick blodad tand. Hösten 1996 började tjejerna högstadiet i Romaskolan och bestämde sig för att bilda ett lag. Med kom bland annat Emma Järlö och Ewa Jansson som idag spelar i A-laget. Det var 15 tjejer med från början som tränade i Dalhems gymnastiksal. Det fanns ingen serie för flickor utan laget fick spela i en pojkserie där pojkarna var två år yngre. Premiärmatchen gick 18/1-97 mot Väskindes pojkar födda 1984, Väskinde vann med 2-1. Som tränare blev det Göran Nährström då dottern Linnéa spelade i laget och när det var dags att väcka föreningen till liv på nytt och bilda styrelse blev Harald Hoffman ordförande då dottern Emma spelade i laget. Laget präglades tidigt av kämpaglöd och ett Endrehjärta som hänger med än idag.

Säsongen 03/04 i division 1 avslutar Endre IF med en hemmavinst i Södervärnshallen mot Dalen med 6-4 inför 707 åskådare. Endre vann samtliga matcher i kvalet till elitserien mot Dalen och Boliden. Klivet upp i elitserien var klart! Säsongen 04/05 blir den första i elitserien med nytillskottet Joakim Sjöstrand som tränare och Endre spelar då i elit södra och slutar på en 5:e plats. Endre börjar söka spelare utanför Sveriges gränser och hittar bland annat Anete Seina som spelar än idag. Medlemsantalet låg på 100 och Endre införskaffar för första gången supporterkläder. Endre visade snabbt att man var i elitserien för att stanna!

Säsongen 2017/2018 är nu Endres 14:e säsong i högsta serien. Under dessa år har vi lyckats vinna tre brons och nått slutspel varje år.

Idag har föreningen över 400 st medlemmar.