Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

Historik

 

Endre Idrottsförening bildades 1906 utav några herrar i bygden. Det skulle ”sparkes boll” och ”kastes spjut”, men även andra idrotter skulle utövas. Vid ett sammanträdande 24 februari 1906 skapades en ändamålsparagraf för förening;
”§ 1. Endre Idrottsförening har till ändamål att under sommarmånaderna i fria naturen genom idrottsöfningar och folklekar stärka kärleken till fosterbygden, utväckla kroppskrafterna, utbilda ungdomen till beslutsamhet och kraft samt motarbeta pjoskig förfining och osvensk vekhet.”

Andra stadgar som gjordes 1906 behandlade för vem och hur föreningen skulle fungera:
”§ 2. Föreningens öfningar böra fortgå under månaderna Maj, Juni, Juli, Augusti och September från kl. 2 till 9 efm. å af styrelsen anvisad plats.
§ 3. Till medlem kan antagas hvarje i Endre boende välfrejdad man eller kvinna. Ansökan om inträde i föreningen sker hos dess styrelse.
§6. Medlem åligger:
1) att under vistelsen på föreningens öfningsplats iakttaka ett anständigt uppförande.
2) att ej i tal eller svar vara otidig.
3) att ej uppträda berusad eller föranleda till störande uppträdanden.
4) att efter tillsägelse af endera styrelseledamot sig från platsen aflägsna.
5) att till kassören beslutad afgift i behörig tid erlägga.”

Endre IF tuffade på och föreningen var bland annat framgångsrik inom bordtennis. Endre IF blev endast vilande under några år på 1990-talet för att sedan väckas till liv genom en för Endre IF ny sport, -innebandy!
Det var på våren 1996 som några tjejer i klass 6 i Endre skola ville delta i Påskcupen i innebandy. Det gick jättebra för laget, så bra att man tog sig till final och på så sätt fick blodad tand. Hösten 1996 började tjejerna högstadiet i Romaskolan och bestämde sig för att bilda ett lag. Med kom bland annat Emma Järlö och Ewa Jansson som idag spelar i A-laget. Det var 15 tjejer med från början som tränade i Dalhems gymnastiksal. Det fanns ingen serie för flickor utan laget fick spela i en pojkserie där pojkarna var två år yngre. Premiärmatchen gick 18/1-97 mot Väskindes pojkar födda 1984, Väskinde vann med 2-1. Som tränare blev det Göran Nährström då dottern Linnéa spelade i laget och när det var dags att väcka föreningen till liv på nytt och bilda styrelse blev Harald Hoffman ordförande då dottern Emma spelade i laget. Laget präglades tidigt av kämpaglöd och ett Endrehjärta som hänger med än idag.

Säsongen 03/04 i division 1 avslutar Endre IF med en hemmavinst i Södervärnshallen mot Dalen med 6-4 inför 707 åskådare. Endre vann samtliga matcher i kvalet till elitserien mot Dalen och Boliden. Klivet upp i elitserien var klart! Säsongen 04/05 blir den första i elitserien med nytillskottet Joakim Sjöstrand som tränare och Endre spelar då i elit södra och slutar på en 5:e plats. Endre börjar söka spelare utanför Sveriges gränser och hittar bland annat Anete Seina som spelar än idag. Medlemsantalet låg på 100 och Endre införskaffar för första gången supporterkläder. Endre visade snabbt att man var i elitserien för att stanna!

Säsongen 2023/2024 är nu Endres 20:e säsong i högsta serien. Under dessa år har vi lyckats vinna tre brons och nått slutspel varje år.

Idag har föreningen över 400 st medlemmar.