TÄBY

Knockout i den första ronden!

26 mars 2021 22:38
SSL

Den första perioden var avvaktande och jämn, sedan trampade gul-svart gasen i botten och då orkade inte Täby haka på. Vi tog hem den sista perioden med hela 6 - 1 och matchen med 10 - 2.

Vi vann den första perioden med 1- 0. Anna Jakobsson gjorde mål efter 1.31. Det var mer kamp än skönspel och egentligen en ganska typisk första period i en kvartsfinal. Täby ägde mer av spelet, men hade svårt att skapa särskilt många heta chanser. Vi skapade betydligt fler farliga lägen.

Vi vann den andra perioden med 3 - 1 och hade betydligt bättre kontroll på spelet i den jämfört med den första. Stephanie Boberg gjorde 2 - 0 från nära håll. Sedan utökade Isabella Ström till 3 - 0 på ett skott i krysset. Tredjefemman stod också för vårt fjärde mål. Erika Nilsson tog tillvara på en retur och tryckte in 4 - 0. Täby reducerade på en kontring i slutet av perioden.

Målexplosion blev det i den tredje perioden och vi vann matchen med 10 - 2! Tidvis spelade vi ren propagandainnebandy och gav inte Täby en chans att hänga med målmässigt. Offensiven var stark, men vi täckte också mycket skott och arbetade stenhårt över hela banan fulla 60 minuter.

Vi vinner alltså den första ronden i kvartsfinalserien på knockout, men redan på söndag är det ny fight och chans för Täby att ta revansch. Häng med då!

ENDRE - TÄBY 10 - 2 (1 - 0) (3 - 1) (6 - 1)

Målskyttar: Boberg 2, Bäckstedt 2, Jakobsson 2, Johansson, Nilsson, Ruttimann, Ström