Hemma
END

Övertidsseger borta mot Malmö FBC

16 december 2018 15:45

Det blev en ”halv” seger i Tom Iversjös comeback som huvudtränare för Endre IF. Stephanie Boberg avgjorde bortamatchen mot Malmö FBC när hon slog in 5 – 6 på övertid.

Den första perioden ägdes av Endre. Laget fick bra fart på bollen och hade fin rörelse i laget. Elin Roos, som gjort många mål i de senaste matcherna, inledde målskyttet. Stephanie Boberg utökade sedan till 0 – 2 på volley, snyggt assisterad av Sara Steen. 0 – 3 gjorde Stina Ander när hon förvaltade ett straffslag på bästa sätt. Malmös stjärnforward Ellen Rasmussen reducerade sedan till 1 - 3 efter en soloprestation innan Linnea Wallgren satte dit 1 – 4.

I den andra perioden tog Malmö över. De skapade många chanser på Thea Ekholt samtidigt som Endre hade svårt att få till något riktigt ordnat anfallsspel. Försvarsspelet var desto bättre, men en reducering till 2 - 4 gick inte att förhindra och det var inte orättvist att Malmö vann perioden.

Hemmalaget fortsatte att trumma på i den tredje perioden. Efter 4.32 reducerade de till 3 – 4 och sedan kom kvitteringen ett par minuter senare. I det läget lyfte Endre upp laget och spelet. Stina Ander fick en härlig passning av Ellen Bäckstedt och kunde stänka in 4 – 5 efter 13.36. I slutet av matchen tog Malmö ut målvakten och med knappt 30 sekunder kvar kvitterade de på en slumpchans.

På övertid tog Endre hand om taktpinnen och efter drygt två minuter gjorde Stephanie Boberg sitt andra mål för dagen och avgjorde en match som hade två olika ansikten. I den första perioden var Endre överlägsna, medan Malmö hade övertaget i de båda andra utan att, på något sätt, dominera. Totalt sett kändes övertidssegern för Endre ändå rättvis.

Nästa hemmamatch spelas söndag den 6 januari klockan 13.00. Då kommer Karlstad IBF till ICA Maxi Arena.

Mål Endre IF: Ander 2, Boberg 2, Roos, Wallgren