Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ellen Bäckstedt: Endre IF är en seriös klubb med tydliga målbilder

5 april 2018 09:00
Intervju

Under torsdagsmorgonen presenterades juniorlandslagsspelaren Ellen Bäckstedt, RIG Umeå, som Endres senaste nyförvärv. Ellen och klubben har sedan januari fört en dialog och är överens om ett avtal som sträcker sig fram till 2020. – Fantastiskt kul! Ellen är en spelare som redan har en hög kapacitet men också en potential som gör att endast hon själv sätter gränser för hur bra hon ska bli, säger Endres huvudtränare Alexander Brinkmann.


18-åriga Ellen Bäckstedt kommer från Öland och har Färjestaden IBK som moderklubb. Hon går just nu sitt sista år vid riksinnebandygymnasiet i Umeå där hon har tre år med en stark utvecklingskurva bakom sig. I januari besökte Ellen Gotland för att träffa laget och representanter från klubben och sedan dess har det varit en hektisk tid för Ellen som jagats av flertalet SSL-klubbar.

– För mig var allt runt omkring laget minst lika viktiga som själva laget. Jag sökte efter ett tryggt lag med spelare och ledare som brinner för innebandyn, vilket gjorde att Endre fastnade lite extra hos mig. Efter mitt besök har jag bara fått positiva vibbar och jag fick en bra känsla från eldare och spelare. Endre är en seriös klubb med bra utvecklingsmöjligheter och de har tydliga målbilder. Självklart känns det bra att nu kunna vara med på resan och själv kunna bidra till framgång. Att klubben dessutom har en skön hemmapublik var ett extra plus i kanten.

Ellen spelade den gångna säsongen i Allsvenskan Norra och nådde maffiga 58 poäng fördelat på 26 mål och 32 assist. Och det är de offensiva kvalitéerna som huvudtränare Alexander Brinkmann ser i sitt senaste nyförvärv.

– Hennes avslut är redan nu av hög internationell klass. Sen är hon en spelare som framförallt på offensiv planhalva kommer kunna slå sin spelare, samt har teknik och spelförståelse för att såväl skapa lägen själv som att förvalta möjligheter hon tilldelats.

Förutom framgångarna med RIG Umeå i Allsvenskan Norra har Ellen även, trots sin unga ålder, varit en tongivande spelare i juniorlandslaget. I början av maj bär det av till Schweiz och VM för de svenska U19-damerna. Och målet är tydligt för Ellen.

– Mitt mål på kort sikt är givetvis att komma med i truppen till U19-VM. På längre sikt vill jag komma in i SSL-miljön, fortsätta att utvecklas och vara med och slåss om en plats i A-landslaget. Självklart finns också ett SM-guld i SSL med bland målen.

Flertalet unga spelare har kommit till Endre IF från RIG eller de lägre divisionerna och blommat ut till nyckelspelare. Huvudtränare Alexander Brinkmann som under de senaste åren haft flertalet unga talanger under sina vingar ser inga hinder för att Ellen ska kunna gå samma väg även om det krävs tålamod.

– Att samarbeta med unga spelare är utmanande och kopplat till stora möjligheter. Vi ledare kommer som alltid med spelare försöka bidra till att vi tillsammans med dem lyckas uppnå dess potential fullt ut. På kort sikt ska man alltid ha förståelse för att det kan krävas en acklimatiseringsperiod. Hos Ellen finns dock kapaciteten på plats för att göra skillnad för oss redan säsongen 18/19. När det gäller det längre perspektivet är Ellen en spelare som över tid ska vara framträdande och starkt bidragande till att vi vinner upprepade guld.

Vi hälsar Ellen varmt välkommen till Endre IF!

**Det här är Ellen Bäckstedt

Ålder: 18 år

Mina styrkor: Spelförståelsen, min fart och vinnarskalle.

Så här är jag som person: En sprallig, energifylld och social tjej som brinner extremt mycket för innebandy.

Om jag inte spelar innebandy: Då tycker jag om att lyssna på musik och umgås med familj och vänner.**