Fredag
19 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match

Sara Steen borta en längre tid med handskada

29 januari 2018 17:49
SSL

Under Endre IFs senaste match borta mot Warberg IC fick Sara Steen en smäll på ena handen i en närkamp, och kunde inte fullfölja matchen. Nu har beskedet kommit att det krävs operation och att skadan är en spricka i trapetsbenet.


Med anledning av det mediala och allmänna intresset kring Sara Steens skadesituation vill Endre IF göra följande uppdatering.

I lördagens match mot Warberg IC skadade Sara Steen handen i en närkampssituation och fick därför utgå i slutet av den andra perioden.

För att få vård så snabbt som möjligt uppsöktes akutmottagningen på Varbergs sjukhus där läkarundersökning genomfördes. Övriga laget begav sig hemåt direkt efter matchen varför Sara tillsammans med en stöttande lagkamrat fick spendera natten till söndag i Varberg. De båda flögs hem under söndagen, Sara med gips på armen av säkerhetsskäl, utan att några ytterligare åtgärder vidtagits beträffande skadan.

Under måndagen fick Sara beskedet av en handspecialist att skadan är en spricka i trapetsbenet och att dessutom ett ytterligare ben ligger snett i handen, och att en operation kommer att krävas för detta. Hon kommer att opereras under tisdagen i Stockholm och efter det väntar gips i 6 veckor, med ytterligare rehabiliteringstid efter gipset är avtaget.

Exakt när Steen kan vara tillbaka på planen igen finns det inget exakt svar på ännu, men att det stora målet givetvis är att vara redo för spel tills slutspelet börjar, i slutet av mars.

Endre IF vill tacka Warberg IC och i synnerhet Andreas Wahman för ett vänskapligt serviceinriktat hanterande av den uppkomna situationen.